Kosteikon kasvatin joulukalenteri – Luukku 12: valitse seurasi (ja valitse tarkasti!)

Katso ympärillesi – ihan kirjaimellisesti ja myös kuvainnollisemmin. Keitä läheltäsi löytyy? Minkälaisia tyyppejä olet löytänyt vierellesi jakamaan tätä elämää?

Näkyykö mulkvisteja? Ankeuttajia? Tunnelman pilaajia ja alas kiskojia? Pilkottaako itsekkäitä tyyppejä? Huonokäytöksisiä typeryksiä? Loukkaavia tai muilla tavoilla satuttavia kavereita? Sellaisia, jotka eivät koskaan kysy ”mitä kuuluu?”  takaisin? Jotka soittavat vain, kun tarvitsevat sinulta jotakin?

Miksi he ovat vielä siinä?

Tänään toivoisin sinun muistavan, että me saamme itse valita ympärillemme ne ihmiset, jotka pääsevät osalliseksi seurastamme, ajastamme ja tilastamme. Ja se valinta todellakin on meidän ja todellakin kannattaa tehdä.

Kaikenlaista aikaimuria ja ilmatilan pilaajaa löytyy maailman tarpeiksi ja ylikin, mutta ei se tarkoita, että heidän pitäisi antaa siinä hengailla. Se on valinta. Ota vastuu siitä.

Joskus tyhmät tyypit ovat sukulaisia. Sama pätee silloinkin.

Valitse ne ihmiset, jotka toivovat sinulle hyvää, tukevat ja kannustavat, rakastavat, kuuntelevat, pitävät hyvänä ja ovat paikalla silloinkin, kun et ole tarjoamassa heille apua, aikaa tai muuta vastiketta.

Ei ihmisten tarvitse olla osana elämäämme vain siksi, ettemme kehtaa sanoa moikka. Että emme koe olevamme oikeutettuja hyvään, rauhalliseen ja turvalliseen ympäristöön. Että meitä on joskus kohdeltu kurjasti.

Valitse hyvinpitelijöitä. Valitse ne tyypit, joiden kanssa haluat oikeasti jakaa nämä vähäiset aikasi täällä ja tee se tänään. Koska

ain’t nobody got time!

Sitten: nauti!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s