Mukavien tarinoiden kerho – lempeitä kertomuksia, jotka saavaat sinut paremmalle mielelle. OSA 6.

Tämä on Mukavien tarinoiden kerho. Se on kirjoittavan ihmisen vastaisku pelolle, huolelle ja ahdistukselle. En osaa tehdä kovin paljon parantaakseni vallitsevaa tilannetta, mutta osaan kertoa hauskoja juttuja. Siksi aloitan siitä. Yksinkertaisesti, että tulisi parempi mieli. Olet tervetullut mukaan. Ei maksa mitään!

Kerron täällä sinulle joka päivä yhden pienen kertomuksen tai sattumuksen, jonka äärellä voit miettiä ihan muita juttuja, kuin ympärillä vallitsevaa poikkeustilaa. Kerron tarinoita eläimistä, seikkailuista ja muista mukavista aiheista. Oman elämäni hassuista ja jännittävistä käänteistä. Maailman erikoisuuksista. Lupaan ainoastaan sen, että näissä tarinoissa käy aina hyvin.

Jos haluat jakaa minulle oman mukavan juttusi, vaikka lemmikkisi elämästä, jostain kivasta reissusta tai muusta hyväntuulisesta aiheesta, lähetä se osoitteeseen kokovartalofiilis ät gmail.com haluamasi nimimerkin kanssa, niin jaan sen täällä kaikille luettavaksi.

Vinkkaa tarinoista myös niille tutuillesi, joita huolettaa ja surettaa, oli syy sitten mikä vain. Haluan tarjota jokaiselle halukkaalle ainakin muutaman minuutin verran rauhallista ja mukavatunnelmaista tekemistä tämän kummallisen ajan keskellä.

Tässä tulee 6. lempeä kertomus:

 

Kertomus mahtavista mehiläisistä

 

Olen hurahtajatyyppiä. Kun kiinnostun jostain, kiinnostun kovasti. Ahmin tietoa, luen ja tuijotan videoita – suorastaan kylven kiinnostuksenkohteessani. Viime aikoina minua ovat kiehtoneet erityisesti mehiläiset.

Haluaisin puutarhaani hunajamehiläisyhdyskunnan. Olen jo kurssittanut itseäni hoitamaan pesiä melkoisella perusteellisuudella. Saattaa kuitenkin olla, että pihamme on liian pieni siihen, että mahtuisimme itsekin viettämään siellä aikaa kesällä, jos pesät tulisivat. Hirmuinen sääli!

Pulmana on mehiläisten lentoreitti pesään ja pesästä. Ne tarvitsevat jonkin matkaa sellaista vaakasuoraa reittiä, kotikujaa, jos niin halutaan sanoa. Ja sellaiselle kotikujalle ei ole hyvä ihmisen kävellä. Niinpä pesää ei voi laittaa siihen, missä se pihallamme toimisi muuten kaikkein parhaiten, eli marjapuskien alueelle. Siellä täytyy ensinnäkin voida poimia marjoja, ja toiseksi alue on ihan kadun varressa. Olisi kai aikamoisen epäreilu veto valjastaa kadunpätkä mehiläisten käyttöön piittaamatta muista tiellä liikkujista.

Minusta olisi ihanaa saada omaa hunajaa, mutta vielä kivempaa olisi voida tarkastella pörriäisten pesätouhuja ihan läheltä. Olisi myös loistojuttu, että pölyttäjiä riittäisi taatusti kotitarpeiksi. Yhdelle pesällä, tai kahdellakaan, ei vielä ratkaisevasti paikattaisi maailmalla vallitsevaa huonoa pölyttäjätilannetta, mutta olisi se alku kuitenkin. Tunne siitä, että tekee jotakin tilanteen edistämiseksi.

Vaikkei meillä vielä pesää olekaan – jos koskaan tulee olemaankaan – taitaa jollakulla tässä lähistöllä sellainen olla. Meillä nimittäin vierailee aikamoinen joukko mehiläisiä. Huomasimme sen viime kesänä, kun pihaan rakennettuun vesialtaaseen alkoi ilmestyä janoisia juomareita. En edes tiennyt sitä ennen, että mehiläiset nauttivat vedestä! Ne juovat sitä ja vievät sitä myös pesään.

Siinä ne kököttivät pitkin kesää, altaan reunuskivillä yhdessä, monta kymmentä hienoa mehiläistä yhdessä vesitauolla päivän töistä. Tarkkailimme niitä siinä pitkät tovit. Upeita kavereita! Ne ehkä tekevät hunajansa toisille tyypeille, mutta me saamme sentään ihastella niiden ihanuutta pihassamme joka tapauksessa. Oikein odotan jo niiden tapaamista taas!

mehiläinen


2 thoughts on “Mukavien tarinoiden kerho – lempeitä kertomuksia, jotka saavaat sinut paremmalle mielelle. OSA 6.

  1. Ne on ihania 💛 pesän ”sisäänkäynnin” eteen voi rakentaa seinän, joka pakottaa nämä pienet lentämisen ammattilaiset ottamaan korkeutta nopeasti. Silloin ei ihmiset häiritse kiitorataa 😍

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s