Tilaa minut puhumaan

 

vaalea kasvokuva.jpg
Kuva: Riikka Kantinkoski

Olen Ani Kellomäki, vuonna 1976 syntynyt toimittaja, tietokirjailija ja käsikirjoittaja.

Olen ensimmäiseltä koulutukseltani kokki ja toiselta valtiotieteiden maisteri. Pääaineeni oli sosiologia ja sosiaali- ja kulttuuriantropologia.

Esikoistietokirjani ilmestyi 8/2017. Kosteusvaurioita – kasvukertomuksia pullon juurelta (Atena) kertoo liikaa juovien vanhempien kanssa kasvaneiden lasten kokemuksista lapsuudessa ja myöhemmin aikuisena.

1/2019 ilmestyy toinen tietokirjani Tiedostavan siemailun taito (Atena). Se käsittelee alkoholia suomalaisessa yhteiskunnassa ja länsimaisen kulttuuri kysymyksenä.

Näiden lisäksi olen kirjoittanut myös Mimmikoto-kirjan Tule hyvä kakku (Lastenkeskus 2014) yhdessä Pauliina Lerchen ja Hannamari Luukkaisen kanssa.

Olen ollut toimittajana mukana myös sateenkaarinuorten kokemuksista kertovassa Kaikki muuttuu paremmaksi -kirjassa (Paasilinna 2010).

Kirjoittamisen lisäksi kierrän aktiivisesti puhumassa erilaisista alkoholiaiheista. Puhun mielelläni esimerkiksi läheisnäkökulmasta, lasten tilanteesta kosteissa kodeissa, aikuisen elämän teemoista, kuten työssä jaksaminen, ihmissuhteet, häpeä ja hankalista vaiheista ylipääseminen.

Olen tehnyt yhteistyötä mm. A-klinikkasäätiön, Ehyt ry:n, Sininauhaliiton ja Suomen Mielenterveysseuran kanssa. Tässä viimeisimpiä tilaisuuksia, joissa olen käynyt puhumassa:

Hämeenlinnan Päihdefoorumissa 4/2019 myymässä kirjoja ja tapaamassa väkeä.

Alkon pääkonttorilla Helsingissä 2/2019 Ei tippa vaan tapa -kampanjan aloitustilaisuudessa puheenvuoro tiedostavasta siemailusta.

IIsalmi, Snellman kesäyliopisto 11/2018 Luento sosiaalisalan työntekijöille kosteiden kotien kasvateista työelämässä ja yleisöluento Kosteusvaurioista.

Vantaan Päihdeseminaari 9/2018

THL: Näin Suomi juo -seminaari 9/2018, uuden julkaisun kommentaattorina.

Gutsy Go -Korso -tapahtuma 5/2018, keskustelutilaisuus nuorten kanssa.

Päihdepäivät 5/2018 Helsingissä, seminaariohjelma ja loppupuhe.

Naisten Päihdetyön päivät 3/2018 Pieksämäellä, seminaaripuheenvuoro.

SuPerin lähihoitajien jäsenilta 2/2018 Hämeenlinnassa, luento.

Päihdepalvelu Hemma, 10-vuotisjuhlaseminaari 1/2018 Kuopiossa, juhlapuheenvuoro.

Sininauhaliiton Joulu lapsen silmin, 12/2017, puhetilaisuudet Lohjalla ja Helsingissä.

Turun Kirjamessuilla 10/2017, haastattelu.

Kirjakallion vieraana Helsingin Kirjamessuilla 10/2017, haastattelu.

 

Tulevaa:

SEKS-koulutuspäivät 3/2019

Päihdepäivät 5/2019

 

Blogejani ja kolumnejani löytyy esimerkiksi Tunne & Mieli -sivulta ja Toivo-lehdestä.

Jos olet kiinnostunut tilaamaan minut pitämään kirjoittamaan tai puheenvuoroja, vetämään keskustelutilaisuuksia tai vaikkapa ohjaamaan kirjoitusiltoja alkoholiaiheista, ota ihmeessä yhteyttä niin sovitaan yksityiskohdista! Minut saa kiinni osoitteesta kokovartalofiilis ät gmail.com

Mainokset

5 thoughts on “Tilaa minut puhumaan

 1. Moi Ani! Mulla vois olla sulle hyvä vinkki tuohon asentohuimaukseen.
  Dosentti ja erikoislääkäri Tapani Rahko on saanut huikeita tuloksia asentohuimauksen hoidossa muutamalla yksinkertaisella liikesarjalla. Hän testaa ensin kävelystä kuinka oireet painottuvat ja neuvoo sitten 3 liikesarjaa ja niiden teon. Tekemällä nämä (15-20 minuuttia päivässä) useimmat ovat päässeet kokonaan eroon huimauksesta, matkapahoinvoinnista ym. Sivuvaikutuksena on ollut lukihäiriöiden korjaantumista, verenpaineen laskua, hienomotoriikan tarkentumista ym. Hän on siis korva-nenä-kurkku erikoislääkäri (eläkkeellä) mutta ottaa ilmeisesti edelleen vastaan mm. Tampereen terveystalolla. Kela-korvauksenkin saa kun oireena on asentohuimaus.
  Vaimoni hänet löysi ja sai heti apua. Hommasin hänet luennoimaan työpaikalleni ja kymmenet ihmiset saivat apua erilaisiin huimaus/ hienomotoriikka ja näkökenttä vaivoihin. Homma perustuu siis välikorvan tasapainoaistin kalibrointiin. Erilaisten ahtaumien tms. vuoksi monilla tasapainoelin lähettää aivoihin virheellistä infoa, jota kroppa ja silmät yrittävät synkata. Kun välikorvan tasapainohippuset saadaan oikein paikoilleen, tilanne korjaantuu itsellään. Jos kiinnostuit, kerron mielelläni lisää. laitan pari linkkiä:
  http://www.terveystalo.com/fi/References/Specialist/?Specialist=15974&Name=Tapani+Rahko

  http://www.readingoci.org/

  Rahko on suunnannut energiansa tutkimustyön sijaan mm. koululaisten hoitoon ja metodinsa opettamiseen fysioterapeuteille ym. alan ammattilaisille erinomaisin tuloksin. Lääkefirmat tosin eivät tykkää tällaisesta. Ei mene tabut kaupaksi. Siksi hänellä on alalla myös vastustajia.

  Aurinkoista kevättä!

  -Teppo-

  1. Kiitos Teppo hyvästä vinkistä! Minulle fyssari tekikin juuri nuo Rahkon liikesarjat, mutta eivät valitettavasti tepsineet. Ilmeisesti vaivani ei ole, ainakaan täysin, sieltä tasapainokiteistä johtuvaa.
   Monelle olen kuullut apua hänen opeillaan löytyneen, ja kannustan ehdottomasti kokeilemaan, jos muillakin vippaa päässä!

 2. Hei Ani!
  Kirjoituksesi äitienpäivästä sai minut kirjoittamaan sinulle tämän viestin. Rauha mitä kaipaat tässä kohtaa sisimpääsi, joka huutaa oikein päästä lepoon ja rauhaan kyseisen perinteisen juhlapäivän suhteen (toki kamppailet äiti-tytär suhteen puolesta päivittäin jollain tapaa) mutta siinä onnistumatta. Lepo ja rauha, mielenrauha tulee sinulle siitä kun käännät asian ja menneet toisin päin. Näe miten äitisi on menettänyt jotain suurta, jotain niin suurta ja ihanaa kuin kyvyn olla ja kokea äitiyttä. Surullista. Hänen valinnat, teot ja niistä tulleet seurakset ovat jättäneet jälkensä, sinuun ja ympäröivään sukuun lähimmäisiin. Se on korvaamatonta. Niitä tilanteita ei enää takaisin saa. Ne ovat mennyttä. Mahdollisuuksia muuttaa tilanteita on tullut, mutta hän ei itse ole pystynyt niihin. Erilaisten menneiden omien kärsimystensä, kokemustensa ja pahoinvointinsa myötä hänen sydämensä on särkynyt ja haavoittunut. Jolloin koko hänen oikea ,se perimmäinen identiteetti on muokkautunut kohti sulkeutuneisuutta ja välinpitämättömyyttä – eli rakkaudettomuutta kohti. Jos ei rakasta itseään, arvosta itseään, se näkyy ja kuuluu eteenpäin. Jaat sitä mitä olet. Totuus on varmasti näkynyt ja kuulunut hänen tavoissaan toimia. Eli tuo ymmärrys siitä ’mitä rakkaus oikein on’ on hänellä todella vajavaista. Ei osaa, kykene rakastaa. Ja se on surullista. Kun näet asian totuuden kautta, pysyt kokemaan rauhaa. Ja viha, katkeruus alkaa hävitä, sinun sydämestäsi..aukeaa sydämmestäsi tämä tunnelukko ja pystyt vapautumaan – rauha. Ajattele, mitä kaikkea äitisi on menettänyt kun ei ole ollut vastuullinen rakastava äti. Hän on menettänyt mahdollisuuden olla se ihana äiti millainen sinä olet omille lapsillesi – rakastava ja välittävä. Hän on menettänyt monia tilanteita olla etuoikeutetussa asemassa sinun äitinäsi ja mummona. Surullista. Niin monia ihania asiota on jäänyt kokematta ja mennyt ohi. Pystytkö näkemään äitisi suuren menetyksen? On etuoikeutettua saada olla äiti. Onneksi sinä olet äitinä tässä asemassa toisenlainen, muutos on tapahtunut ja perinne katkeaa. Näe lapsissasi mahdollisuus ja ilo, että sinä pystyt olla heille tukena,turvana, lähellä ja rakastaa ja kuunnella. Ja tulevaisuudessa sitten mummola haave toteutukoon sinun kauttasi. Elä unelma ja haaveet todeksi omassa elämässäsi. Itse et toki ole saanut niitä kokea, mutta anna rakkauden virrata omien lastesi kanssa ja äitiydessäsi… Ihanaa äitienpäivää, juuri sinulle Ani❤️

  1. Kiitos Niina kauniista kommentistasi! Tuota kautta koetan ajatuksia opetellakin. Se on myös hyvin surullinen puoli tätä kokonaisuutta.
   Omieni kautta onneksi pääsenkin nauttimaan huomisesta monilla kivoilla tavoilla. Hyvää äitienpäivää myös sinulle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s